Trijntje Oosterhuis Mensen Veel Geluk

Trijntje Oosterhuis geeft op 26 december 2018 in De Duif een éénmalige reprise van speciaal programma met de liedjes en teksten van haar vader.

Afgelopen 1 november werd theoloog, schrijver en dichter Huub Oosterhuis 85 jaar. Ter ere van zijn verjaardag stond zijn dochter Trijntje op vrijdag 9 november 2018 in een bomvol uitverkocht Koninklijk Theater Carré, waar zij een ode bracht aan de liedjes en teksten van haar vader. Op 26 december zal Trijntje een éénmalige reprise van dit concert geven in de prachtige kerkelijke sferen van De Duif in Amsterdam.

 

Het speciale programma is door Huub en Trijntje samengesteld en geeft een persoonlijk overzicht van het werk van Oosterhuis. Hij schreef liederen die nog steeds door vele koren in volle kerken, maar ook door popartiesten gezongen worden. Even tijdloze als actuele liederen, getoonzet op toegankelijke melodieën, over wat zich afspeelt tussen en in mensen. Liedjes over vriendschap, solidariteit, liefde en dood.

Oosterhuis richtte verschillende politiek-culturele centra op, onder andere de Balie en de Rode Hoed, waar Trijntje als jong meisje haar eerste optredens gaf. Eén van zijn bekendste teksten is Ken je mij, geschreven in het geboortejaar van Trijntje, en later op muziek gezet door van Stijn van der Loo. Het nummer wordt al jaren door Trijntje vertolkt en heeft zo zijn weg van de kerk naar het theater en naar de huiskamer van vele Nederlanders gevonden. Het werk is verzameld op het album Mensen Veel Geluk (release 9 november 2018), waarop Trijntje’s interpretaties met pianist Hans Vroomans zijn vastgelegd.

 

Huub Oosterhuis: “Als kind van tien merkte Trijntje dat ze mensen blij en gelukkig kon maken door voor ze te zingen. Dat is haar leven geworden. Ik hoop dat ze mijn werk aan een jongere generatie kan doorgeven.”

Trijntje Oosterhuis: “Als kind hoorde ik de liedjes van mijn vader. Mijn passie om zelf te zingen is in zijn kerk begonnen. Nu, 35 jaar later, zijn de teksten voor mij nog even actueel als tijdloos. Ik vind het een eer om eenmalig, ter gelegenheid van zijn 85ste verjaardag, deze prachtige liedjes te mogen zingen maar dan nu in het theater, en zo toegankelijk te maken voor nieuwe generaties. Het ontroert me dat onze creatieve werelden op deze avond zo bij elkaar komen .”